God sommer!

Det er sommer. Det har vi fått med oss selv om vi er langt nord. Selv om temperaturen ikke har vært over pluss 10 grader så har vi faktisk hatt sol hver dag (og natt) fra påske til midten av juni. Det er mer enn det har vært sørpå i følge ryktene.

Det skal være helt stopp på anlegget i en uke. Vi nærmer oss hjemreise, og vi ser tilbake på tiden som har gått. Det har så langt gått som en drøm. Men alle som har en oppdatert aktivitetsmåler på håndleddet vet at selv en god natts søvn består av flere, både rolige og urolige, sekvenser. Men marerittet er fort glemt når du våkner. Og vi ser tilbake på de ni foregående månedene med stjerner i øynene tross betongstøv i håret og blemmer i hendene.

En ting er at vi har fått være med på å bygge noe vi selv synes er både fasinerende og fremtidsrettet. Den andre faktoren er nok at vi er på et så spesielt sted. Det lille trivelige samfunnet og den spektakulære naturen som er så lett tilgjengelig.

Etter å ha klokket inn rundt 18 000 km fordelt på 6 skutere, så syntes vi at vi kunne si oss fornøyd med vintersesongen.  I slutten av mai ble snøskuterne derfor byttet ut med båt.  Velferden i Ny-Ålesund har fire båter til utleie, noe vi i stor grad har benyttet oss av. Vi har allerede fartet Krossfjorden på kryss og tvers, vært på Forlandet og svingt oss rundt pynten til Laxebu. Sett brefrontene kalve i sjøen, navigert mellom isfjell og kjent lukten av hvalrossene lenge før vi så dem ligge i haug på stranden med tenna på tørk. Satt garn, vært på hyttetur og sovet på taket, grillet og badet. Tjuvstartet litt på sommeraktivitetene altså.

Men det er vanskelig å ta sommerferie uten å ha anlegget med oss i bakhodet. Når vi kommer tilbake er det innspurten som gjenstår. Tre hektiske måneder til å få alle detaljer på plass. To båter som kommer opp før oktober der eventuelt manglende materiell må være med. Og minst en utfordring som skulle vært løst, helst i går. Så mens håndtverkerne våre pakker sammen verktøyet, er det tre av oss som sitter å trykker på tastaturet i en siste hektisk innspurt. Sender mail for å forsikre oss om at det som skal på båten er satt i bestilling, at flybillettene for høsten er bestilt, svarer på E(-ndringer) fra A(-nmondning) til O(-rdre) og venter på bekreftelser.

Men det er nok bare å innse realiteten «ferietid». Klappe igjen lokket på datamaskinen, pakke bagen og fly sørover. Men ikke for lenge. Vi er tilbake den samme dagen som verden får sin første mannlige verdensmester i synkronsvømming.

God sommer!

P1030126
Ingen nevnt, ingen glemt. (Fra Bergens Tidende 11.07.15)
P1020539
Tove tok en siste skitur før snøen gikk
P1030147
Den første båtturen. Navigering gjennom små og store isfjell.
P1030143
Formann Peder må sies å være den ivrigste på å komme seg på sjøen blandt oss.
P1030095
Men vi andre sier ikke nei til en båttur vi heller.
P1030078
Jostein J. og Hans Erling har førstebestigning på dette fjellet.
P1030003
Noen vet å nyte livet.
P1020941
Og det gjør de gjerne i haug.
P1020921
Det er mange spennede hytter å besøke, her på Loyds Hotell innerst i Krossfjorden.
dette
Hyttetur eller ekspedisjon?
P1030163- kopi
Håvard nyter livet som matros.
P1020503
Breen er et flott skue fra sjøen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *