Solfest

Den offisielle dagen da solen skal treffe tankanlegget som første «bygg» i Ny-Ålesund er 8. mars – selv om den sies å ha vært sett på Amundsenvillaen allerede den 7. mars. Uansett, etter fire måneder i mørke er det selvsagt høvelig med en skikkelig solfest. Solfestkomiteen i bygden hadde jobbet iherdig med program og alle mann var invitert på ”Solfest Winter Games” på Nilsebu, en av de nærliggende velferdshyttene, denne lørdags ettermiddagen.

Solen stilte uhøflig nok ikke til sin egen fest, men det var ikke så farlig for oss. Vi hadde jo hatt sol på anlegget på Brandalspynten en hel uke allerede. Men sol eller ikke sol, Solfestkomiteen hadde ordnet med lydanlegg, pølser og kakao så stemningen var på topp uansett! Solfest-lekene gikk av stabelen etter at den olympiske grillen var tent og det var skyting, skihopping og «Ta sjansen» på programmet. Veidekke Arctic tok en utvidet to-kaffe denne dagen og stilte lag, om enn litt dårligere forberedt enn resten. De andre hadde hatt tid til å bygge sleder til ”Ta sjansen” og til å kle seg ut. Men vi stråler jo som tusen soler – hver dag – i våre gule arbeidsdresser og så tok vi resten på sjarmen.

Vi vant ikke. Men Kjetil fikk i alle fall trøstepremie for beste splitthopp!

Det er fire store happenings her i Ny-Ålesund i løpet av året; Solfesten i mars, sommerfest, høstfest og julebord. Nå har vi fått være med på to av dem, og vi gleder oss til resten. De står ikke tilbake for kreativitet og engasjement her i Ny-Ålesund, det skal de ha. Så det er ikke vanskelig å være #norgeskoseligsteanlegg når man nyter godt av å være i #norgeskoseligstebygd.

10917185_10152638090312312_132977065343115545_o
Team «Red Zeppelin» bestående av Kristian, Frode og Hans Erik. Foto: Hilde Jørgensen
pizap.com14259906642811
Bilder og hopp av ymse kvalitet.Kjetils premiehopp i midten. Foto: Hilde Jørgensen, Henning Vårdal, Viggo Nilssen
IMG_4200
Tvilsomme poeng deles ut fra dommerne: Gunn, Sebastien, Hilde og Anne Merethe (Kings Bay). Foto: Henning Vårdal
P1100650
I mangel av slede måtte Svein-Egil steppe inn for å berge vår deltagelse i «ta sjansen». Foto: Hilde Jørgensen
Solfestkomiteen gir alt
Solfestkomiteen gir alt. Martha, Nina, Gaute og William (Kings Bay). Foto: Henning Vårdal
Gutter er gutter...
Viggo tester isbjørnbremsen. Gutter er gutter… Foto: Tove Sandblost
Heldigvis var det ingen isbjørn på kornet denne gang, men en passende blink til formålet. Foto: Henning Vårdal
AVIPEV var smarte nok til å lage en kjelke som kom til god nytte også etter konkurransen.
AWIPEV var smarte nok til å lage en kjelke som kom til god nytte også etter konkurransen. Fra høyre: Kerstin, Verena, Tomas. Foto: Tove Sandblost

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *